Hvor vi kommer fra

Historien om Bager Bosse

Bager Bosse, blev startet af Bagermester Peter Bosse
Peter Bosse startede sin karriere i Trianon. Men ret hurtigt, fik han lyst til at åbne sit eget bageri. Han åbnede sin første bagerbutik i Næstvedgade ca. 1971/72. Butikken havde han et par år, så købte han et bageri på Emdrupvej.

Bageriet på Emdrupvej, forvandlede han hurtigt, til en spirende forretning i konstant udvikling. Samtidig var der også plads til et stort socialt arrangement lokalmiljø¸et. Der blev holdt fastelavn ude foran Bager Bosse på Emdrupvej, hvor der blev startet med tøndeslagning, der derefter blev fulgt op med fastelavnsbolle spisning og kakao. Til sidst blev alle kvarterets unger kørt ud i hestevogn. Peter Bosse medvirkede samtidigt i børne-tv, radio og meget mere.

Kendis i Holbæk

Bager Bosse flyttede til Hornbæk

Nogle år efter, købte han endnu et bageri i Hornbæk, og nu med to bagerier fik han travlt. Her flyttede han sammen med sine kone og to børn. Her blev han hurtigt en “kendis”, med sit altid gode og smittende smil og humør. Her blev Bager Bosse til et familiefirma, da både hans kone og børn hjalp til i bageriet.

Tilbage til Østerbro
Få år efter trak Østerbro igen, og hele familien flyttede til Østerbro, samt det legendariske bageri på Østerbrogade 132, hvor man finder det i dag.
På Østerbrogade kunne Peter Bosse virkelig udfolde sine kreative evner. Her udviklede han de første grovboller, der blev så berømte, at en amerikansk avis skrev en artikel om Bagermester Bosse og han grovboller.
Senere fulgte hans rugbrødskrokodiller, franskbrødsskildpadder og meget andet. Tv, radio og aviser fra flere lande fulgte med når Bager Bosse bagte sit brød og sang sine sange højt ud i hele bageriet og butikken.

Traditionerne føres videre

Linda Bosse overtager

I 1998 solgte Bagermester Bosse bageriet til sin datter og svigersøn Linda og Jimmy Bosse.
Bager Bosses bagertradition bliver stolt ført videre, og dette bageri er stadig det eneste “rigtige”